Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurs crêpes

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pannkakor: Blanda mjöl, salt och hälften av mjölken. Rör smeten tills den är klimpfri. Vispa ner äggen. Tillsätt resten av mjölken. Grädda i en pannkakslagg eller stekpanna med sneda kanter.
  2. Fyllning: Fräs den finhackade löken mjuk i margarinet. Blanda i champinjonerna och låt det småputtra tills all vätska försvunnit. Blanda i mjölet noga, späd med vinet och blanda i övriga ingredienser t.o.m. dillen och låt sjuda i 5 minuter. Nu häller du i hummersoppan under omröring. Rör hela tiden mot grytans botten. Låt den tjocka stuvningen endast sjuda upp, tag den sedan av värmen.
  3. Tillsätt de rensade räkorna. Om så behövs smaka av med salt. Låt stuvningen svalna. Vispa grädden och rör ner den försiktigt i stuvningen. Om stuvningen är för tjock, så späd med lite vitt vin.
  4. Lägg en klick av stuvningen på varje pannkaka, vik ihop ändarna och rulla dem. Lägg dem sedan i en smord eldfast form. Strö över den rivna osten och gratinera i 200 grader tills osten fått fin färg. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.