Det här är en sorts cheesecake som passar perfekt att bjuda på en student, dop, midsommarbuffé eller som förrätt. Gör gärna cheesecaken dagen innan den ska serveras, men tänk på att skaldjuren ska vara av god kvalitet.
Instruktioner
- Smält smöret och låt det svalna. Smula brödet i en matberedare.Tillsätt smöret och blanda ihop med brödsmulorna.
- Häll över brödsmulorna i en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Tryck ut smulorna med handen över bottnen och en bit upp på kanten. Låt formen stå minst 1 timme i kylen.
- Skala räkorna. Grovhacka räkor och kräftstjärtar. Skala och hacka löken. Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av med salt.
- Bred fyllningen över bottnen.Täck över med platsfolie och låt tårtan stå i kylen minst 4 timmar.Ta ut cheesecaken en stund före servering så att den inte är kylskåpskall.
- Om löjrommen varit fryst, låt den rinna av genom en sil så blir den fastare i konsistensen. Garnera tårtan vid servering med löjrom, citron och dill.
Publicerat den
16 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Super god! Helt klart ett måste på nästa buffé!
Helt suverän! Bara SÅÅÅÅÅ GOD!
Vilken smaskig entré till påsken det här blev! Tack gosmamman
Har gjort den här många ggr nu och bara ÄLSKAR den. Så god. Men jag hoppar över löjrommen, ingen favorit hos mig. Tack för ett toppen recept.
Jag har gjort denna flertalet gånger. Lika gott varje gång.