Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurscheesecake med löjrom

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det här är en sorts cheesecake som passar perfekt att bjuda på en student, dop, midsommarbuffé eller som förrätt. Gör gärna cheesecaken dagen innan den ska serveras, men tänk på att skaldjuren ska vara av god kvalitet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna. Smula brödet i en matberedare.Tillsätt smöret och blanda ihop med brödsmulorna.
  2. Häll över brödsmulorna i en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Tryck ut smulorna med handen över bottnen och en bit upp på kanten. Låt formen stå minst 1 timme i kylen.
  3. Skala räkorna. Grovhacka räkor och kräftstjärtar. Skala och hacka löken. Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av med salt.
  4. Bred fyllningen över bottnen.Täck över med platsfolie och låt tårtan stå i kylen minst 4 timmar.Ta ut cheesecaken en stund före servering så att den inte är kylskåpskall.
  5. Om löjrommen varit fryst, låt den rinna av genom en sil så blir den fastare i konsistensen. Garnera tårtan vid servering med löjrom, citron och dill.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • mammsen57 15 juni 2009

    Super god! Helt klart ett måste på nästa buffé!

  • Kerstin52 23 juni 2009

    Helt suverän! Bara SÅÅÅÅÅ GOD!

  • gosmamman 2 april 2010

    Vilken smaskig entré till påsken det här blev! Tack gosmamman

  • matkullan 6 april 2012

    Har gjort den här många ggr nu och bara ÄLSKAR den. Så god. Men jag hoppar över löjrommen, ingen favorit hos mig. Tack för ett toppen recept.

  • matkullan 26 mars 2013

    Jag har gjort denna flertalet gånger. Lika gott varje gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.