Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjursgratäng med räkor och kräftstjärtar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En mycket omtyckt och god gratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackning och lägg i en ugnssäker form. Skala och hacka äggen grovt och lägg ovanpå samt strö över dillen.
  2. Räkstuvning: Smält matfett i en kastrull, rör i mjölet och späd med grädde och mjölk, koka upp under omrörning samt låt sjuda ett par minuter. Smaka av med salt och citronpeppar, lägg i räkor och kräftstjärtar och häll stuvningen i formen.
  3. Skär brödet i tärningar och strö över, grädda i ugnen på 225 grader cirka 15 min eller tills brödtärningarna fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.