En gryta à la Årets Kock. Nu kan du laga den hemma.
Instruktioner
- Tvätta och borsta musslorna noga. Ta bort de musslor som inte stänger sig när du knackar på dem.
- Koka upp vin och salt i en stor kastrull. Lägg i musslorna och koka under lock ca 3 min tills de öppnar sig. Släng de som inte öppnar sig. Ta upp musslorna och spara spadet.
- Ansa fänkål och skala rotfrukter. Skär dem i bitar.
Skala och hacka löken.
Fräs fänkål, rotfrukter och lök i smör 2–3 minuter.
Tillsätt cayennepeppar.
Slå på musselspad, vatten och fond.
Koka under lock ca 10 min, tillsätt grädde och koka upp.
- Skär fisken i bitar och lägg i grytan. Stäng av värmen och lägg på locket. Låt stå ca 5 min. Tillsätt musslor och räkor. Strö över persilja och flingsalt vid servering.
Publicerat den
23 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar