Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjursgryta

 
Skriv ut

En gryta à la Årets Kock. Nu kan du laga den hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta och borsta musslorna noga. Ta bort de musslor som inte stänger sig när du knackar på dem.
  2. Koka upp vin och salt i en stor kastrull. Lägg i musslorna och koka under lock ca 3 min tills de öppnar sig. Släng de som inte öppnar sig. Ta upp musslorna och spara spadet.
  3. Ansa fänkål och skala rotfrukter. Skär dem i bitar. Skala och hacka löken. Fräs fänkål, rotfrukter och lök i smör 2–3 minuter. Tillsätt cayennepeppar. Slå på musselspad, vatten och fond. Koka under lock ca 10 min, tillsätt grädde och koka upp.
  4. Skär fisken i bitar och lägg i grytan. Stäng av värmen och lägg på locket. Låt stå ca 5 min. Tillsätt musslor och räkor. Strö över persilja och flingsalt vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.