- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
Finns inte ord för hur gott detta är.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Tina spenaten.
- Skala räkorna. Koka räkskalen i vatten och buljongtärning ca 15 minuter. Sila bort skalen.
- Skär laxen i bitar, skala och hacka löken.
- Koka lax och lök i vinter 1 minut. Sila ifrån vinet och spara det.
- Vispa ut vetemjölet i grädden i en kastrull. Vispa i vinet och räkbuljongen. Låt såsen koka några minuter.
- Skölj och strimla purjon. Fräs purjo och spenat i matfett. Salta och peppra.
- Varva sås, lasagneplattor, lax, räkor och spenatpurjoblandningen i en smord ugnsform. Strö över osten.
- Gratinera i ugnen ca 30 minuter.
Publicerat den
29 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar