Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurspaella med räkor, musslor och havskräftor

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Här har jag valt att blanda i råa haricots verts, men det är ju en smaksak. Om du väljer att koka dem, se till att de inte kokar för länge. De ska ha ett visst tuggmotstånd kvar.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp 1 liter vatten med 3 msk hummerfond, vitt vin och spadet från tomaterna i en kastrull. Skölj och skrubba musslorna. Släng musslor som inte är stängda. Hacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna/wokpanna, tillsätt löken och vitlöken och stek på medelhög värme i 3 minuter. Strö saffran och chilipulver över löken och fräs i 2 minuter till. Tillsätt riset i pannan och blanda runt med löken. Späd med 2 dl av buljongen och låt koka in. Späd sedan kontinuerligt med buljong allteftersom vätskan kokar in i riset. Rör om då och då. Efter ca 20 minuter är riset nästan klart, vänd då ner musslorna i pannan och låt dem öppna sig, det tar ca 3 minuter. Tillsätt hela tomater, haricots verts och räkor. Blanda runt, lägg på havskräftorna och låt allt bli varmt. Skär citronen i klyftor och servera till paellan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.