Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurspaj

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Passar bra till kräftskiva men även till vardags.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skal: Fördela först smöret i mjölet tillsätt därefter osten och vattnet och knåda till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform och låt vila i kylen i 30 min.
  3. Förgrädda därefter i 10-12 min i 200 grader.
  4. Fyllning: Stek svampen i olja, jag brukar välja någon typ av smaksatt grillolja för att få mer smak.
  5. Hacka crabsticks och blanda med de tinade räkorna i en bunke.
  6. Fördela ut svampen längst ner i pajskalet efter förgräddningen häll därefter över räkorna och sticksen.
  7. Stanning: Vispa samman allt och häll sist över stanningen över pajen och strö sedan över riven ost.
  8. Ugn: 200 grader i 20 min

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.