Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurspaj med lyx

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Allers vecka 32. Bjöd på denna paj på en kräftskiva och den blev mycket uppskattad. Den gick åt som smör i solsken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg alla ingredienserna till pajdegen i en matberedare och kör runt till en deg. Tryck ut i en pajform med löstagbar kant, ca 30 cm i diameter. Nagga botten och frys ner i 30 min. Fyllning: Sätt ugnen på 200 gr. Skala och grovhacka löken. Lägg alla ingredienserna i matberedaren och mixa. Häll fyllningen i pajskalet, platta till ytan och grädda i mitten av ugnen i ca 30 min tills pajen känns klar. Ta ut och låt svalna helt.
  2. Garnering: Garnera strax före servering. Skala och finhacka avokadon och rödlöken, halvera tomaterna, skiva citronen samt dela laxen i mindre bitar. Täck pajen med sallad, garnera sedan efter tycke och smak. Servera kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.