Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurspaj med mozzarella

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Skaldjur är alltid fest. Här får du recept till en riktig kalaspaj. Det här pajskalet kan användas till de flesta sorters matpajer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Pajdeg: Smula ner smöret i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg den kallt att vila i ca 30 minuter.
  3. Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten. Sätt en aluminiumfolieremsa runtom kanten. Förgrädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter. Ta bort folien.
  4. Fyllning: Låt kräftstjärtar och krabbkött rinna av. Ansa och skiva svampen. Fräs svampen i lite smör tills vätskan har "kokat in".
  5. Tärna osten och hacka dillen. Vispa äggen och tillsätt mjölken, crème fraichen, saltet och senapen. Lägg kräftstjärtar, krabbkött, champinjoner, ost och dill i pajskalet. Häll mjölkblandningen över. Grädda ca 25-30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • kristinahedberg 8 februari 2009

    En jättesmarrig paj som blev mycket populär även av icke pajnördar som jag. Hälsningar Kristina Hedberg

  • zuzkamacu 19 februari 2009

    Pajen var riktigt gott, första gången jag provade krabba på burk och blev positiv överraskad, både den och kräftstjärtar ger otroligt bra smak och mjölkstuvningen gör pajen mustig!

  • Noah 16 maj 2009

    Ljuvligt god paj. Jag tog 4 ägg och 1,5 dl mjölk, den blev mycket saftig och god. Den får 5 poäng

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.