- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Mycket välsmakande och matig paj, som kräver lite planering.
Instruktioner
- Kör margarin, den rivna osten och vetemjölet snabbt i en matberedare till en jämn pajdeg. Tryck ut pajdegen i formen, nagga botten med en gaffel.
Låt vila i kylen en stund.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Gör fyllningen:
Smält margarinet och tillsätt de hackade hårdkokta äggen, senapen och vispgrädden. Låt detta sjuda på svag värme tills fyllningen börjar tjockna.
- Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
- När fyllningen tjocknat tillsätt skalade ev. hackade räkor, musslorna och den hackade dillen.
- Häll smeten i det förgräddade pajskalet och strö över skorpmjöl och riven ost. Grädda i ca 30 min.
Publicerat den
7 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den här pajen föll inte oss i smaken. Den var för mastig, dock god smak, så på en buffé där man bara tar en liten bit skulle den kanske funka.