Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurspaj med spenat

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Mycket god paj med skaldjur och spenat. En sund paj som det går att variera fyllningen i. Lågt GI, främst p.g.a att pajdegen innehåller både fibrer och nyttigt fett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl och salt i en bunke. Rör ihop med olivoljan. Tillsätt sist vattnet och rör tills det blir en som deg, aningen smulig men ändå så att den hänger ihop när man trycker ut den.
  2. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
  3. Gör fyllningen: Tina spenaten (läs på förpackningen) och krama ur vattnet. Öppna burkarna med krabba och låt vattnet rinna av.
  4. Knäck äggen i en bunke. Häll på mjölken och vispa upp äggen lätt. Tillsätt fiskfond eller salt. Tillsätt peppar och dill. Rör om.
  5. Fördela krabba och spenat i pajskalet. Häll äggblandingen över.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.