Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurssill eller räkröra

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Till jul gjorde jag en ny sill från Hemmets Veckotidning har helt enkelt glömt bort att dela med mig av det goda receptet, bättre sent än aldrig. Röran är krämig och len i smaken, utesluter man sillen och ökar de hackade räkorna får man en härlig räkröra, gott till rostad fralla eller till en god bit stekt fisk. Påminner om röran som "Feskar´n" (den blå lastbilen ), gjorde och åkte runt här i Norrbotten och sålde tillsammans med annan fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tag upp sillen och låt den rinna av ordentligt, dela den i sneda bitar (glöm bort hela 1:an om du ska göra räkröran)
  2. Skala och finhacka löken
  3. Blanda samtliga ingredienser utom sillen. I en tidning fick jag ett tips att man ska INTE blanda/röra så mycket i majonäsen och créme fraichen, blir lätt rinnig om man rör för mycket
  4. Ni som ska ha sillen i gör det sist av allt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.