Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skidne æg - ägg i senapssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här rätten är en dansk påsktradition. Namnet betyder egentligen "smutsiga ägg" och syftar på senapssåsen som kan se ut att vara bemängd med "gruskorn" av senapsfrön.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kok äggen 6-7 minuter så att gulan nästan har stelnat men har en krämig kärna kvar.
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet och rör om så att det går samman. Tillsätt mjölken och rör om. Låt småputtra 10 minuter så att mjölsmaken går av. Rör ut torrsenapen med lite kokande vatten, ta kastrullen av värmen och tillsätt hälften av senapen, resten av senapen serverar du bredvid så att var och en kan ta efter smak.
  3. Såsen får inte koka när senapen väl har tillsatts, då blir såsen besk.
  4. Halvera äggen och lägg i en serveringsform. Slå över såsen och toppa med knaperstekta fläsktärningar och gräslök.
  5. Observera att torrsenapen INTE kan ersättas med Colmans senapspulver, ta då hellre grov skånsk senap på flaska.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.