Den här rätten är en dansk påsktradition.
Namnet betyder egentligen "smutsiga ägg" och syftar på senapssåsen som kan se ut att vara bemängd med "gruskorn" av senapsfrön.
Instruktioner
- Kok äggen 6-7 minuter så att gulan nästan har stelnat men har en krämig kärna kvar.
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet och rör om så att det går samman. Tillsätt mjölken och rör om. Låt småputtra 10 minuter så att mjölsmaken går av. Rör ut torrsenapen med lite kokande vatten, ta kastrullen av värmen och tillsätt hälften av senapen, resten av senapen serverar du bredvid så att var och en kan ta efter smak.
- Såsen får inte koka när senapen väl har tillsatts, då blir såsen besk.
- Halvera äggen och lägg i en serveringsform. Slå över såsen och toppa med knaperstekta fläsktärningar och gräslök.
- Observera att torrsenapen INTE kan ersättas med Colmans senapspulver, ta då hellre grov skånsk senap på flaska.
Publicerat den
6 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar