Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skink- och olivbröd

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Smakar utmärkt till en kopp te under den kalla årstiden eller till ett glas svalt rosévin under den varmare delen av året.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål.
  3. Vispa samman ägg, olja, sirap, kesella och vin och blanda samman med de torra ingredienserna. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda väl.
  4. Häll smeten i en smord och lätt mjölad avlång form.
  5. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 1 timme.
  6. Känn med en sticka att brödet är torrt i mitten. Stjälp upp på galler och låt svalna.
  7. Smakar utmärkt till en kopp te under den kalla årstiden eller till ett glas svalt rosévin under den varmare delen av året.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.