Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skink- och ostfyllda kycklingfilérullader

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sätt piff på kycklingen med skinka och ost. Serveras med vinsky och färsk pasta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull undertiden som kycklingrulladerna tillreds. Lägg ner pastan så att den är färdigkokt, al dente, samtidigt som kycklingfiléerna är tillagade och klara. Passa noga, tagliolinin har kort koktid.
  2. Skär kycklingfilén i tunna skivor och lägg skivorna på en arbetsyta.. Salta och peppra skivorna runt om. Lägg en skiva skinka och en skiva ost på varje kycklingskiva och rulla ihop dem till rulader. Fäst sammans med tandpetare.
  3. Värm olivolja i en stekpanna. Lägg i lökhalvan med snittytan nedåt i pannan och låt den fräsa lågnsamt i 3-4 minuter. Lägg ner rulladerna i pannan och bryn dem runt om tills de får fin färg.
  4. Tillsätt vin och späd eventuellt med lite vatten. Låt rulladerna puttra under lock i 10-15 minuter. Ta upp löken och kasta den. Strö över lite strimlad basilika.
  5. Servera rulladerna med tagliolinin. Skeda över lite vinsky på pastan. Servera med en tomatsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.