Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skink- och ostsallad med god sås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Matig sallad med en god och friskt smaksatt gräddfilssås. Salladen passar som sommarlunch, buffé eller till kvällsmys med ett gott bröd...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla isbergssalladen och täck skålens botten med det.
  2. Skär skinka och gurka i tärningar och osten i stavar.
  3. Riv vitkålen fint och doppa den några sekunder i kokande vatten. Krama ur vattnet innan den blandas med skinkan, osten och gurkan.
  4. Lägg blandningen ovanpå grönsalladen.
  5. Sås:
  6. Skala och riv (eller finhacka) äpplen
  7. Vispa samman salladssåsen (enligt receptets ordning).
  8. Smaka av kryddningen och tunna ut såsen till flytande med lite filmjölk och pressad citron.
  9. Slå såsen över salladen och garnera med tomater i klyftor, hackad persilja eller krasse.
  10. (rostat bröd eller painriche är gott till)

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sune43 30 juni 2009

    Perfekt sommarlunch. Såsen/dressingen är gudomlig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.