Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skink, ägg och oststuvade makaroner

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett enkelt och gott sätt att ta tillvara överbliven helg eller julskinka. Mycket uppskattad av barn, men även av vuxna.

Ingredienser

Instruktioner

Finhacka den gula löken och skär skinkan i små tärningar. Fräs det skurna i en rymlig kastrull så de får lite färg. Häll i mjölken och koka upp sakta på medelstark värme, rör mot botten då och då. Tillsätt makaroner, 1 tsk salt, och pressa i vitlöken. Låt småkoka på svag värme, med omrörning mot botten då och då, i 25 minuter. Grovriv osten och hacka äggen i småbitar. Tag kastrullen av värmen och rör ner ägg och ost. Rör till osten smält, smaka av med peppar och ev mer salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.