En matig och smakrik paj som passar utmärkt till en god grönsallad.
Instruktioner
- Arbeta ihop mjöl, salt, sesamfrön, smör och vatten till en deg, för hand eller i matberedaren med kniven.
- Smörj pajformen, ca 24 cm i diameter.
- Tryck ut degen i formen, degen ska gå upp en bit längs kanterna.
- Ställ pajskalet i kallt i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda det i 10 minuter.
- Ta ut pajskalet ur ugnen och sänk temperaturen til l20 grader.
- Gör fyllningen.
- Tärna potatis och skinka.
- Lägg bitarna i det förgräddade skalet.
- Smula ädelosten över skinkan och potatisen.
- Gör äggstanningen:
- Rör ihop ägg och grädde.
- Smaksätt med salt och peppar
- Häll äggstanningen över fyllningen.
- Grädda pajen i ca 30 minuter.
Publicerat den
31 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar