Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skink och ädelostpaj.

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En matig och smakrik paj som passar utmärkt till en god grönsallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop mjöl, salt, sesamfrön, smör och vatten till en deg, för hand eller i matberedaren med kniven.
  2. Smörj pajformen, ca 24 cm i diameter.
  3. Tryck ut degen i formen, degen ska gå upp en bit längs kanterna.
  4. Ställ pajskalet i kallt i ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda det i 10 minuter.
  7. Ta ut pajskalet ur ugnen och sänk temperaturen til l20 grader.
  8. Gör fyllningen.
  9. Tärna potatis och skinka.
  10. Lägg bitarna i det förgräddade skalet.
  11. Smula ädelosten över skinkan och potatisen.
  12. Gör äggstanningen:
  13. Rör ihop ägg och grädde.
  14. Smaksätt med salt och peppar
  15. Häll äggstanningen över fyllningen.
  16. Grädda pajen i ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.