Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokt blomkål med skinksås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här var ingen höjdarmiddag när jag var barn, bara lukten av blomkål var hemsk. Men visst är det härligt att man utvecklar sin smak med åren. Det här är nu en höjdarmiddag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär av blasten och skär ev de spädare bladen i breda bitar. Skölj blomkålen. Skär ett kryss i blomkålens stock eller klyv huvudet.
  2. Mät och koka upp vatten i en kastrull. Lägg i kål och ev blast, vattnet ska nå till ca 2/3 av kålens höjd. Tillsätt saltet. Koka kålen nätt och jämnt mjuk under lock, 10-15 min, pröva med provnål.
  3. Såsen: Rör ut mjölet i lite av mjölken direkt i kastrullen. Tillsätt resten av mjölken och fettet. Koka upp under omrörning och koka 3-5 min. Smaksätt med salt och peppar och skinka och strö över rikligt med persilja.
  4. Lägg upp blomkålen på ett fat. Häll över den varma såsen eller servera den till i en skål.
  5. Servera med kokt potatis och en blandad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.