Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Familjens thaigryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En gryta som passar bra att laga när man har bråttom. Lägg upp allt i grupper så att var och en kan ta efter eget tycke och smak. Till efterrätt passar en färsk frukt, gärna söt sådan, efter den smakrika thairätten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär skinkan i lillfingerstor strimlor. Stek dem hastigt i lite olja i ca 3 minuter. Tillsätt soja/woksås mot slutet. Varmhåll.
  2. Koka upp 5 dl vatten. Tillsätt kokosmjölken. Koka upp igen. Vänd ner nudlarna. Sjud i 3-4 minuter till nudlarna mjuknat. Smaka ev av med 1 tsk salt.
  3. Spola hastigt av de frysta grönsakerna i hett vatten. Låt rinna av. Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja. Stek grönsakerna tills de är varma. Krydda med currypaste. Salta och peppra.
  4. Lägg upp allt i grupper så att var och en kan ta efter eget tycker och smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.