Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med fetaost, lök och skinka

(12 kommentarer)  
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

En saftig paj med fetaost, lök och skinka. Paj är en av mina favoriträtter. Det går att variera efter tycke och smak. Det är bara fantasin som tryter ibland för mig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Kör degen i matberedaren. Tryck ut degen i en teflonpajform. Nagga degen med en gaffel. Ställ den kallt i kylskåpet under tiden du gör fyllningen.
  3. Fyllningen: Bryn den hackade löken och pressade vitlöken tills den blir mjuk. Dela skinkan i mindre bitar.
  4. Vispa samman äggen och mjölken. Tillsätt fetaosten och spadet. Krydda.
  5. Ta ut pajformen och fyll den med löken, skinkan och äggstanningen.
  6. Grädda ca 25-30 minuter.
  7. Tips! Om man använder pajform i teflon, så släpper pajdegen lättare.
  8. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • sarah10 3 oktober 2009

    Jag tog ett paket bacon istället för skinka, men va gott de va! en klar femma!

  • sarah10 3 oktober 2009

    Glömde säga att gästerna älskade den:)

  • cutelillamygirl 3 juni 2010

    Jag använde också bacon i stället för skinka (hittar inte god rökt skinka som jag vill ha här i Norge...), och jag tyckte det var ett bra recept. God fyllning.:-)

  • mat-ilda 25 februari 2011

    Super Gott.... jag använde oxå bacon. Pajdegen var kanon ,den kommer jag alltid att använda när jag ska göra paj .Tusen Tack för ett kanon recept.

  • dorkas 27 februari 2011

    Vilken storlek på fetaost-burken ska det vara?

  • mals46 20 oktober 2011

    Jättegott i gott .Bytte ut till bacon.Fanns inget annat i frysen på denna ö. Åsundaön.! Bytte även ut 1/2 dl mjöl tog vetekli istället. Rapsolja till att smörja formen.Förgräddade kort stund.

  • mals46 20 oktober 2011

    Synd vi inte bjöd Siri o Lennart så de fått smaka. MoU

  • aynjoh 24 oktober 2011

    Tack för ett jättegott pajrecept. Degen var helt suverän. Klar 5:a

  • elsehansson 31 oktober 2011

    Det var en mkt. god paj, alla gillade den. Jag tog dubbelt så mkt. skinka och la i. den blev mer mättande. Serverade till pain riche och en god sallad + gott vin och öl. Mvh. Else

  • EKC6150 25 februari 2012

    Tack för ett bra recept!! Enkelt och gott. Smidig och bra pajdeg. Tack Mvh Jocke

  • mat-ilda 6 mars 2012

    Gör nu din paj för 7011:e gången den är sååååå gooood.

  • annsofiem 21 april 2012

    Gjorde med bacon jättegott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.