Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sherrydoftande skinka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabblagat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skär skinkan i skivor och lägg dem i en ugnsäker form. Häll sherryn över skinkan. Blanda grädden med tomatpuré och potatismjöl. Häll gräddblandningen över skinkan. Strö över osten.
  3. Gratinera i ugnen ca 10 minuter. Servera med kokt potatis och en sallad eller enbart med grönsaker.
  4. Går bra att djupfrysa.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Maja75 7 augusti 2008

    Den här rätten är mycket god och enkel att göra. Har stött på receptet tidigare. Jag brukar skippa sherryn, och ta kassler istället för kokt skinka. Täcket blir extra fluffigt om man vispar grädden först och ev ökar mängden potatismjöl. Jag serverar oftast med ris och färska tomater.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.