Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sus pastagratäng

(16 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Pastagratäng med mycket gott i!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader (200-205 om det är varmluft). Smöra en ugnsfast form.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
  3. Smält smöret i en stekpanna och fräs sedan champinjoner, kassler/skinka, spenat, lök och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  4. Blanda Philadelphiaost, grädde, crème fraiche och salt. Häll på mjölk så att det blir 8 dl vätska. Smält smör i en kastrull och strö över mjöl. Häll i ost- och gräddblandningen, rör runt medan det kokar upp. Låt småkoka i 3-5 minuter.
  5. Blanda pasta, svampröra och ostsås i formen, strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (16)

  • emmaharaldson 2 september 2009

    Åhh, denna var helt underbart god. Mycket omtyckt av både mig och mannen, mycket krämig och relativt smidig att göra! Kommer upprepas många gånger!

  • Elin79 19 september 2009

    Både sonen och jag tyckte att det var jättegott!

  • vinterljus 27 september 2009

    Detta var det godaste jag ätit på länge....Supergott!!! TACK för receptet Sussisus...

  • dolores 3 november 2009

    GOD GOD ! En sån här man kan göra dan innan, grädda halvfärdig , sen som i vårat fall ut till stugan nästa dag och då bara sätta in i ugnen och grädda klart. Tack Sus.

  • sufly 15 november 2009

    Tack för receptet. Detta var jätte gott. men jag använde bacon istället för skinka eller kassler, Mycket billigare. =)

  • tuulis 7 maj 2010

    Det blev väl godkänt från hela familjen! Jag använde rökt kalkon istället för kassler/skinka. Men eftersom jag använde litet mindre av det så tyckte jag inte att jag märkte mycket av det. Så då började jag tänka att kanske kunde man göra en vegetarisk variant helt och hållet av detta.

  • sussisus 7 maj 2010

    Ja, varför inte! Det är ju bara att ta lite mer champinjoner och spenat.

  • kjlab 9 maj 2010

    Tack för ett supergott recept. Jag har letat läääänge efter en pastagratäng utan äggstanning, äntligen har jag hittat det... o gott e de oxå :). En favorit som jag kommer att göra många gånger.

  • Rocktjejen 18 augusti 2010

    super god gratäng. hade paprika/chilli creme fraische istället för vanlig för jag gillar när det är lite sting i. kommer lagas många gånger:)

  • fiddili 29 augusti 2010

    Oj oj oj.. Det där smakade mer.. Är laktosintollerant så jag bytte ut alla laktos-grejor till laktosfritt och då fick Philadelphiaosten bli en liknade (laktosfri) med vitlök. Sen hade jag färska tomater på. Men WOW säger jag bara. Detta blir absolut snart igen.

  • sju 29 augusti 2010

    Jättegod gratäng, den kommer att lagas fler gånger här hemma.

  • milla-76 14 september 2010

    Tycker den va okej, betyg 3. Lite smaklös. Kanske skulle man salta och peppra lite mer.

  • Christina56 10 februari 2011

    Underbart god! Sonen tar med den ofta i sin matlåda.

  • chica93 21 april 2011

    Lagat denna flera gånger hemma och alla har gillat den än så länge! två tummar upp :D

  • christincarlsson 22 april 2011

    Super god. Alla tyckte de.

  • trialin 5 augusti 2011

    Underbart gott... Gjorde som en föreslog, creme fraiche med chili och paprika istället för vanlig creme fraiche. Missförstod också receptet och blandade den rivna osten ner i blandningen som skulle värmas upp i ggrytan. Blev underbart ändå...Helt klart något jag hade kunnat bjuda på. Lätt att förbereda, värma upp och göra till många...TACK för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.