- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Pastagratäng med mycket gott i!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader (200-205 om det är varmluft).
Smöra en ugnsfast form.
- Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
- Smält smöret i en stekpanna och fräs sedan champinjoner, kassler/skinka, spenat, lök och vitlök.
Smaka av med salt och peppar.
Ställ åt sidan.
- Blanda Philadelphiaost, grädde, crème fraiche och salt. Häll på mjölk så att det blir 8 dl vätska.
Smält smör i en kastrull och strö över mjöl.
Häll i ost- och gräddblandningen, rör runt medan det kokar upp.
Låt småkoka i 3-5 minuter.
- Blanda pasta, svampröra och ostsås i formen, strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
Publicerat den
1 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Åhh, denna var helt underbart god. Mycket omtyckt av både mig och mannen, mycket krämig och relativt smidig att göra! Kommer upprepas många gånger!
Både sonen och jag tyckte att det var jättegott!
Detta var det godaste jag ätit på länge....Supergott!!! TACK för receptet Sussisus...
GOD GOD ! En sån här man kan göra dan innan, grädda halvfärdig , sen som i vårat fall ut till stugan nästa dag och då bara sätta in i ugnen och grädda klart. Tack Sus.
Tack för receptet. Detta var jätte gott. men jag använde bacon istället för skinka eller kassler, Mycket billigare. =)
Det blev väl godkänt från hela familjen! Jag använde rökt kalkon istället för kassler/skinka. Men eftersom jag använde litet mindre av det så tyckte jag inte att jag märkte mycket av det. Så då började jag tänka att kanske kunde man göra en vegetarisk variant helt och hållet av detta.
Ja, varför inte! Det är ju bara att ta lite mer champinjoner och spenat.
Tack för ett supergott recept. Jag har letat läääänge efter en pastagratäng utan äggstanning, äntligen har jag hittat det... o gott e de oxå :). En favorit som jag kommer att göra många gånger.
super god gratäng. hade paprika/chilli creme fraische istället för vanlig för jag gillar när det är lite sting i. kommer lagas många gånger:)
Oj oj oj.. Det där smakade mer.. Är laktosintollerant så jag bytte ut alla laktos-grejor till laktosfritt och då fick Philadelphiaosten bli en liknade (laktosfri) med vitlök. Sen hade jag färska tomater på. Men WOW säger jag bara. Detta blir absolut snart igen.
Jättegod gratäng, den kommer att lagas fler gånger här hemma.
Tycker den va okej, betyg 3. Lite smaklös. Kanske skulle man salta och peppra lite mer.
Underbart god! Sonen tar med den ofta i sin matlåda.
Lagat denna flera gånger hemma och alla har gillat den än så länge! två tummar upp :D
Super god. Alla tyckte de.
Underbart gott... Gjorde som en föreslog, creme fraiche med chili och paprika istället för vanlig creme fraiche. Missförstod också receptet och blandade den rivna osten ner i blandningen som skulle värmas upp i ggrytan. Blev underbart ändå...Helt klart något jag hade kunnat bjuda på. Lätt att förbereda, värma upp och göra till många...TACK för receptet.