Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastasås med skinka och persilja

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En maträtt vi fick laga på hemkunskapen på 90-talet. Har blivit en snabb matlåderätt, alternativt vardagslunch i min familj! Snabbt, billigt och gott. Då köttet i sig är såpass salt, så behövs det inte kryddas, om man så inte önskar! Det är heller ej förbjudet att ÖSA på persilja!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka pasta enligt förpackningens anvisningar. Gör sedan stavar utav morötterna och lägg i en skål med vatten. Ställ in i kylskåpet medan du kokar såsen, de blir krispigare då.
  2. Strimla skinkan i lagom munsbitar, fräs i en kastrull med smör. Tillsätt sedan crème fraichen och mjölk. Smula ned buljongtärning och låt allt puttra ihop i 5-10 min. Tillsätt persiljan och känn efter om såsen blivit "behagligt" tjock. (Om inte - tillsätt mer fraiche alt. mjölk!)
  3. Servera sedan genast med nykokt pasta och krispiga morotsstavar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.