- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
Jättegott!! den här rätten passar både som bjudrätt och som fredagsgott.
Instruktioner
- ugn: 175-200 grader
- 1 Grov hacka löken och fräs den i en stek panna, inte för hårt stekt.
- 2. Ha i 5 dl vatten i en kastrull. Tillsätt köttbuljongtärningen
och löken, låt koka 25-30 min under lock.
- 3 Blanda ihop 1 dl majonäs, ½ dl chilisås, 2 dl grädde.
- 4. När riset kokat klart läggs det i botten på en ugnsfastform.
- 5. Skär sparrisen i 2 delar och lägg ovanpå en skinkbit, och rulla ihop. Gör flera skink och sparrisknyten tills de täcker formen. Ha sist på såsen och gratängosten.
- 7. Gratinera i nedre delen av ungen ca 15-20 min, eller tills rätten fått färg.
Publicerat den
11 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar