Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God sparris och skinkrätt

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Jättegott!! den här rätten passar både som bjudrätt och som fredagsgott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. ugn: 175-200 grader
  2. 1 Grov hacka löken och fräs den i en stek panna, inte för hårt stekt.
  3. 2. Ha i 5 dl vatten i en kastrull. Tillsätt köttbuljongtärningen och löken, låt koka 25-30 min under lock.
  4. 3 Blanda ihop 1 dl majonäs, ½ dl chilisås, 2 dl grädde.
  5. 4. När riset kokat klart läggs det i botten på en ugnsfastform.
  6. 5. Skär sparrisen i 2 delar och lägg ovanpå en skinkbit, och rulla ihop. Gör flera skink och sparrisknyten tills de täcker formen. Ha sist på såsen och gratängosten.
  7. 7. Gratinera i nedre delen av ungen ca 15-20 min, eller tills rätten fått färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.