Vi prövade i år att göra skinkan i lergryta. Det blev den saftigaste och godaste skinka vi någonsin haft.
Instruktioner
- Sätt lergrytan i blöt i kallt vatten i 30 minuter.
- Skölj skinkan under kallt vatten och placera den i lergrytan med svålen uppåt. Stick in skinktermometern så spetsen är ordentligt inne i skinkan. Vi använder elektonisk termometer
så det är enkelt att avläsa utanför ugnen.
Häll vinet över skinkan i formen. Skala och skiva löken och moroten grovt ovanpå skinkan. Strö över resten av kryddorna.
Placera formen i kall ugn och sätt ugnen på 225 grader.
Tag ut skinkan vid 69 grader, inte mera. Tag skinkan ur lergrytan.Låt skinkan kallna. Ta bort nätet och griljera efter smak.
Bilden är vår skinka utan griljering. Vi tyckte den fick så fin yta fast locket var på hela tiden. Sila och gör en god sås av stekskyn. Lycka till!
Publicerat den
22 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta måste jag bara PROVA till nästa jul! Kram SEA
Detta måste jag bara PROVA till nästa jul! Kram SEA
Detta måste jag bara PROVA till nästa jul! Kram SEA
OJ detta blev visst mer än en gång...
Jättegott!! Rekommenderas
Jätte spännande. Måste prova :-)