Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinka i lergryta suveränt och enkelt

(6 kommentarer)  
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Vi prövade i år att göra skinkan i lergryta. Det blev den saftigaste och godaste skinka vi någonsin haft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt lergrytan i blöt i kallt vatten i 30 minuter.
  2. Skölj skinkan under kallt vatten och placera den i lergrytan med svålen uppåt. Stick in skinktermometern så spetsen är ordentligt inne i skinkan. Vi använder elektonisk termometer så det är enkelt att avläsa utanför ugnen. Häll vinet över skinkan i formen. Skala och skiva löken och moroten grovt ovanpå skinkan. Strö över resten av kryddorna. Placera formen i kall ugn och sätt ugnen på 225 grader. Tag ut skinkan vid 69 grader, inte mera. Tag skinkan ur lergrytan.Låt skinkan kallna. Ta bort nätet och griljera efter smak. Bilden är vår skinka utan griljering. Vi tyckte den fick så fin yta fast locket var på hela tiden. Sila och gör en god sås av stekskyn. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • SEAbjrpn 9 februari 2009

    Detta måste jag bara PROVA till nästa jul! Kram SEA

  • SEAbjrpn 9 februari 2009

    Detta måste jag bara PROVA till nästa jul! Kram SEA

  • SEAbjrpn 9 februari 2009

    Detta måste jag bara PROVA till nästa jul! Kram SEA

  • SEAbjrpn 9 februari 2009

    OJ detta blev visst mer än en gång...

  • umbra55 25 mars 2009

    Jättegott!! Rekommenderas

  • nesral 1 augusti 2010

    Jätte spännande. Måste prova :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.