Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinkgratinerade grönsaker

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Om man avstår från skinkan i receptet får man en helt vegetarisk rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225°
  2. Lägg blomkålsbuketter och broccolibuketter i en kastrull. Tillsätt så mycket vatten att det knappt täcker grönsakerna. Tillsätt salt och koka dem mjuka ca 5-10 minuter. Häll av spadet men spara det. Spola grönsakerna i kallt vatten. Låt dem rinna av.
  3. Smält margarinet till såsen och rör ner mjöl. Späd med 1 dl av grönsaksspadet och mjölken, lite i taget. Låt såsen koka under omrörning ca 3-4 minuter. Tag kastrullen från värmen och rör ner ost och skinka. Låt osten smälta. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg blomkål och broccoli i smord eldfast form. Fördela såsen över dem. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.