Om man avstår från skinkan i receptet får man en helt vegetarisk rätt.
Instruktioner
- Ugn: 225°
- Lägg blomkålsbuketter och broccolibuketter i en kastrull. Tillsätt så mycket vatten att det knappt täcker grönsakerna. Tillsätt salt och koka dem mjuka ca 5-10 minuter. Häll av spadet men spara det. Spola grönsakerna i kallt vatten. Låt dem rinna av.
- Smält margarinet till såsen och rör ner mjöl. Späd med 1 dl av grönsaksspadet och mjölken, lite i taget. Låt såsen koka under omrörning ca 3-4 minuter. Tag kastrullen från värmen och rör ner ost och skinka. Låt osten smälta. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg blomkål och broccoli i smord eldfast form. Fördela såsen över dem. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
Publicerat den
27 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar