Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- och skinkpaj med purjolök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En variation på den klassiska Quiche Lorraine.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdegen: Hacka samman mjöl och margarin till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225º. Kavla ut degen och klä en ugnssäker smord form med denna. Nagga. Förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.
  3. Gör under tiden fyllningen: Skölj, ansa och finstrimla purjolöken. Fräs den mjuk i lite margarin i en stekpanna. Skär skinkan i små tärningar. Vispa samman ägg, grädde och mjölk, tillsätt purjolök, skinka och ost. Sänk ugnsvärmen till 200º.
  4. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ugnen tills äggstanningen har stelnat, 20-25 minuter.
  5. Går bra att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.