Matig rulltårta att servera till välkomstdrinken eller på buffén.
Går utmärkt att göra dagen innan.
Instruktioner
- Klä en långpanna, 20x30 cm, med folie som penslas med smör eller margarin.
- Skilj gulor och vitor. Vispa gulorna med saltet och sockret. Vispa därefter vitorna till fast skum i en annan bunke. Blanda därefter växelvis äggulevipset och mjölet i äggvitorna.
- Bred ut blandningen i långpannan och grädda i 150° varm ugn i ca 10 minuter. Vänd upp den gräddade kakan på en fuktig handduk och drag bort folien. Låt svalna.
- Blanda majonnäs, créme fraiche, dijonsenap, råsocker, persilja och purjolök till fyllningen. Bred över kakan. Täck med skinkan och rulla samman till en rulltårta.
- Vira in rullen i den fuktiga handduken och förvara i kylskåp tills gästerna kommer.
- Skiva rullen och servera till välkomsdrinken.
Publicerat den
22 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar