Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinkstek med sting

(23 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Detta är godaste steken jag har ätit nån gång och ändå var det ett påhitt! Lergrytan blev ännu en gång använd.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg lergrytan i vatten. Pressa vitlöken, blanda i salt, chilipulver, soja och tomatpuré. Rör om. Lägg skinksteken i lergrytan och gnid in med vitlöksröran. Hacka lök, äpple och morot och släng i lergrytan. Smula ner buljongtärningen och häll på vattnet. In med lergrytan i ugnen på 200 grader i cirka 1½ timme. Sila av skyn och red till sås (gärna med lite grädde i). Serveras med potatisgratäng och kokta morötter och ärtor.

Liknande recept

Kommentarer (23)

  • Gunn57 31 oktober 2009

    Jättegott.... Var en god smak kombination Smaskens..... 5 stjärnor blir det........

  • l1 31 januari 2010

    Det var det godaste vi har ätit på länge ,det gjorde du bra.Mvh Lena

  • anluk 2 november 2010

    Fullpott helt klart. Supergod smak och oj oj oj vilken sås!!!

  • frokeneva 12 december 2010

    Jättegott!

  • klutlake 15 december 2010

    Otroligt gott!! Till på köpet fick vi användning av vår insomnade lergryta igen. Det bästa vi ätit på länge. Lätt 5 stjärnor.

  • Lile77 13 februari 2011

    Jättegott!! Gör den för andra gången :P

  • Jan-Ola 28 februari 2011

    Både gott och lättlagat. Ett minus dock för att min lergryta sprack då jag skulle ta ut den från ugnen;=))

  • ebbass1 12 mars 2011

    Gott, Gott

  • Okänd 10 april 2011

    Supergott! Blev en favorit i lergrytan. 5 ***** från oss i familjen. Kan bli bjudrätt nästa gång. Hade man kunnat ge 10 * så hade vi gjort det.

  • tarja79 25 juli 2011

    supergod! fast jag inte använde lergryta, och hade inga äpplen! tack!

  • HeleneSward 23 oktober 2011

    Super gott!!! Kommer att göra detta flera ggr. Fast jag skivade steken och gjorde den i gjutjärnsgrytan, kokade så att skivorna nästan rasar i sär när man tar i dem. :) Helene

  • Neta52 30 oktober 2011

    Köpte en skinkstek när det var bra pris och tänkte att alltid går det väl att göra något av den. Provade detta recept idag och det var jättegott och kul att den gamla lergrytan kom till användning igen! Har skrivit ut receptet och satt in det i en pärm där jag sparar alla bra recept från Matklubben.

  • mammamys 22 januari 2012

    Detta blev vår söndagsmiddag och det var supergott lade i kålrot i lergrytan och redde av såsen med Creme F blev himmelsk serverade med hasselbackspotatis

  • Aniram71 12 februari 2012

    Jag har alltid sagt att det kommer inte in en stek i mitt hus (uppvuxen med söndagsstekar var vecka i ca 20 år, otroligt trött på det) Men nu hade de ett bra pris på skinkstek så jag tänkte att nåt kan jag nog hitta på, så när jag hittade detta receptet så tänkte jag att nu provar jag det. Så hem till mor & hämtade den gamla lergrytan ;) Vad gott det blev!! Absolut den godaste steken jag ätit! Ungar & man säger samma, så gott! Det här ska jag göra om :) Jag är nu omvänd!

  • christlmaria 4 april 2012

    Fantastiskt god!!!!!!! Såsen ......aaaah, den blev kanongod! Min man hade både grädde och creme fraiche i såsen. Ska göra steken ännu en gång, faktiskt idag, bara 2 veckor sen 1:a gången.

  • mammuten80 1 juni 2012

    Jättegod stek och sås. Hade i lite gelé i såsen också. 5 plus blir det från vår familj :)

  • mammuten80 1 juni 2012

    Jättegod stek och sås. Hade i gelé i såsen också. Det blir en klar 5:a från våran familj.

  • jonjen 4 juni 2012

    Testade detta recept igår och kan verkligen rekommendera att ni prövar. Såsen blev kanon! Jag tycker att vitkål får så fin smak i lergryta, så jag la i lite av det också. Var skeptisk till hur det skulle fungera tillsammans med äpplena, men det blev en bra balans. Efter halva tiden la jag i delikatesspotatisar och de blev perfekt tillagade. Serverade även löken, morötterna och vitkålen brevid, för de hade såå god smak att jag inte kunde slänga bort de. Blir till att göra fler gånger.

  • mammaOza 14 januari 2013

    Blev en klar favorit.

  • mammis 20 januari 2013

    Suuupergott var det, 5 stjärnor

  • Skelett 15 november 2014

    Gör den ikväll igen. Fantastiskt gott å enkelt.

  • maggan123 12 april 2015

    Supergott.

  • evaullabritt 3 mars 2016

    Jag lagade steken i min crock pot på låg värme. Det tog drygt 4 timmar att få upp temperaturen till 72 grader. Serverade med grönsakerna i gryten. Jättegott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.