- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En lätt och jättegod rätt, som både vi vuxna och barnen gillar.
Det är ett eget recept, men säkert många andra som gör liknade.
Instruktioner
- Krydda steken med ingefära, vitlök, pepparmix och salt efter eget tycke.
Bryn runt om hela steken. Om man vill ha en sötare sås eller använder en juice som inte är så söt kan man gärna använda honung på den. Ringla då honungen över och bryn lite till.
Lägg steken i en gryta som rymmer termometern.
- Skiva morötter, purjolök och vitlök grovt. Lägg i dessa i grytan och häll över juicen och vattnet. Koka under lock tills innertemperaturen är 75-80 grader, späd med mer vatten om det behövs.
Ta upp steken och lägg den i folie för att "vila". Sila vätskan och tillsätt grädden. Du kan reda såsen om du vill, men jag tycker om den lite rinnig.
Jag brukar ta reda på morötterna och servera dem till.
Publicerat den
23 januari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Helt suveränt vad det var gott!!! Alla i familjen åt så det nästan stod ut genom öronen (hihi). Kommer att göra det fler gånger. Serverade potatisgratäng till. Jag är ingen höjdare på att göra steken på ugnen utan brukar använda stekpåsar men hade slut.
Testade denna variant på skinkstek idag, helt klart godkänt. Min köttbit var på ca 1 kg och tog ungefär 1½ timma att koka. Krossade vitlöksklyftorna istället för att skiva dem och hade i 3 dl utspädd äppeljuice + 2 dl vatten. Nästa gång ska jag salta och peppra steken ännu mer. Spädde skyn med lite grädde och tillsatte soja, kalvfond samt lite mer peppar. Redde av såsen med maizena. Serverade kokt potatis, haricots verts, morötterna från koket och egengjord äppelgelé till. Väldigt smarrigt och gott! Rekommenderas:D
Gjorde detta idag igen! Den är ju så himla god och hela familjen äter med god aptit. Hade potatisgratäng nu också. Hittade en låda med kantareller i frysen som jag gjorde en stuvning på till.