Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sofias skinkstek med kryddig cidersås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Det här är ett recept från ICA-Kuriren nr 43/09, avdelning "Läsarfavoriten". Jag älskar fläskkött i alla former och den här steken ska prövas så snart jag får tillfälle.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marinera steken med grovskurna grönsaker, kryddor och cider 4 timmar i kylen. Torka av steken, salta, peppra och bryn den runt om i smör i en stekgryta. Sila av och spara cidern.
  2. Fräs grönsaker och kryddor med tomatpuré och lägg steken ovanpå. Häll på cidern tills den knappt täcker grönsakerna. Sjud under lock till ca 70° innertemperatur. Ta upp och låt vila i folie.
  3. Mixa grönsakerna med sky, fond, kanel och ev mer cider till en tjock sås. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.