Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falsk slottsstek

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett klassiskt recept som fungerar jättebra med skinkstek. Det blir en god, gammaldags men mager söndagsmiddag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 275 grader. Salta och peppra skinksteken och lägg in den i en stekpåse. Skala och skiva moroten. Skala och klyfta löken. Lägg in lök, morot, lagerblad och ansjovisfiléer i stekpåsen. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av steken. Tillslut stekpåsen.
  2. Placera steken i en ugnssäker form och ställ in den i ugnen. Placera den lite lägre än mitten av ugnen. Tillaga i ugnen tills termometern visar 75 grader, 45-minuter till en timma.
  3. Koka upp en kastrull med vatten och sänk ner sockerärterna i vattnet. Ta upp dem efter 15-20 sekunder och spola av dem under kallt, rinnande vatten.
  4. Ta ut steken från stekpåsen och lägg upp den på ett skärbräde. Låt den vila 10 minuter innan den skärs upp. Häll skyn från spadet i en kastrull. Ta bort lagerbladen. Lägg morot och lök i en press och pressa ner dem i skyn. Koka upp och låt koka tills det återstår 2/3.
  5. Blanda arrowrot med 2 msk kallt vatten och vispa ner blandningen i skyn. Sjud upp och låt tjockna. Smaka av med vinbärsgelé, dragon och senap. Späd ev med grädde och ansjovisspad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.