- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Smakrik och väldigt god. Och såsen blir helt underbar.
Smaklig måltid.
Instruktioner
- Bryn skinksteken runt om i en gryta.
Krydda.
Skala morötterna, löken och äpplena.
Dela sedan i mindre bitar och lägg i grytan tillsammans med vatten och katerinplommon.
Låt sedan puttra i en och en halv timma.
- Ta sedan upp steken och låt den ligga och vila i ca 5 minuter innan den skärs upp.
Under tiden, sila stekskyn fri från lök, morötter, äpplen och katrinplommon (spara).
- Koka sedan upp stekskyn och tillsätt grädde, red av och ev. krydda mer med salt och peppar.
- Lägg steken på ett uppläggnignsfat och garnera runt om med lök, morötter, äpplen och katerinplommenen från den av silade skyn.
- Severa med kokt potatis, Smaklig måltid.
Publicerat den
5 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har provat den här steken med den underbart goda såsen.Tack för receptet Mvh Ingegerd.
Här var det delade åsikter. Föräldrarna tyckte den var väldigt god ("gammal svensk hederlig mat som på 70talet"), lillebror OK och medan jag inte alls gillade den. Jag tyckte att steken i sig var ok men aningen smaklös och konstig tråkig smak. Såsen som jag gjorde på vanlig mjöl-redning utan grädde blev lite sur - pga frukterna/grönsakerna?? Fast de andra tyckte inte den var sur utan "som den ska". Så sammanlagt: föräldrarna ger en 4a, lillebror en 3a och jag bara en 2a. Det blir då en 3a i betyg. Ett tips från mina föräldrar är att ha till stekta äppelbitar med salt o peppar.
Väldigt gott! Kommer att använda mig av receptet fler gånger.
Underbar sås blev det men jag tyckte att köttet var en aning smaklöst. Skulle gärna klappat in med lite kryddor som fått stå en stund så kanske det hade smakat mera. Men jag kommer säkert testa igen.
Det blev en supergod sås, jag tog 8 katrinplommon, lite köttbuljong i pulverform och lite soja för färgens skull, jag kommer att göra denna rätt fler gånger.