Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära

 
Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Mycket mycket gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg lergrytan och locket i kallt vatten ca: 15 minuter.
  2. Skär äpplena i klyftor, skala och skiva ingefära och lök. Blanda i juice och vatten.
  3. Gnid in skinksteken med salt och peppar och lägg den i lergrytan. Lägg ner alla ingredienserna och häll över juicen. Smula ner buljongtärningen. Lägg på locket.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ grytan på gallret i nedre delen av ugnen i ca 1 timme eller tills skinkans innertemperatur är är 70-75 grader.
  5. Låt köttet ligga i grytan ca 10 minuter innan det skärs i skivor.
  6. Servera köttet med pressad potatis, äpplen, lök, plommon och skyn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.