Skivad fransyska recept

Laddar...
Din sökning gav 27 träffar
Ing-maris stek i stekgryta

Vi kryddade köttet innan stekning med ganska mycket salt och malen svartpeppar, stekte köttet i ganska mycket stekfett. Hittade lite kantareller i frysen som fick göra löken och morötterna sällskap. ..

Biff Stroganoff
Biff Stroganoff

Denna rätt är toppengod. Mina barn älskar den och likaså gjorde min mor. Fick receptet av min mor som hittat receptet i en tidning i början av 60-talet.


Sjömansbiff
Sjömansbiff

En riktig husman med få ingredienser och mycket smak!

Skrivet av Inaktiv-Medlem
för över 2 månader sedan
Läs recept

Strimlad biff med marsalasås
Strimlad biff med marsalasås

Detta är en mustig rätt där biff, champinjoner och marsalavin kombineras och blir fantastiskt. Ett måste nästa gång du vill bjuda på något extra gott.
Indisk biffcurry
Indisk biffcurry

Detta är en festlig rätt som dukas fram med olika tillbehör att plocka av. Grytan kan också lagas av lammkött. Till denna kryddstarka rätt passar det bäst att dricka ett gott öl.Kinawok med svamp
Kinawok med svamp

En aromatisk marinad och ett stänk av hoisinsås ger den här enkla wokrätten de härligaste smaker. Servera med ris.


Älggryta
Älggryta

Denna älgryta blev jag bjuden på hos min mans moster och den smakar suveränt gott tillsammans med tex pressad potatis....mmmm!!!


Fars favoritgryta
Fars favoritgryta

Inte ens de som föredrar svensk husmanskost kan motstå denna lite franskinspirerade gryta, serverad med baguette och ett glas vin.


Porterstek
Porterstek

Serveras som stek men är i själva verket kött,som fått koka i en mustig porterblandning.


Viltgömma
Viltgömma

En bra bjudrätt för många. Godast om man kan skava köttet tunnt. Jag brukar göra denna rätt på älgkött men går lika bra med annan vilt eller fransyska på nöt
Kött i cider
Kött i cider

Detta får bli min middag idag. Hoppas någon mer vill prova detta recept som tillagas helt i mikron och nästan utan fett.