Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skivad filé färdig på fat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Häll en god dressing över fördigstekt, skivad kycklingfilé och låt köttet stå övertäckt i kylen och dra åt sig de goda smakerna från bland annat soltorkade tomater, citron och basilika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem i smör i en stekpanna.
  3. Lägg över köttet i en ugnssäker form och stek tills innertemperaturen är 70°, ca 20 minuter. Låt köttet kallna.
  4. Skiva köttet tunt i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg upp skivorna på serveringsfat.
  5. Blanda samman ingredienserna till dressingen och häll den över kycklingfiléerna. Plasta och ställ fatet i kylen ett par timmar före serveringen. Dekorera med oliver och basilika.
  6. Servera med potatisgratäng eller ugnsrostade klyftpotatis och sallad.
  7. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.