Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skogshuggare

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En sån underbart god (för att inte tala om smeten, sparar alltid lite som jag kan äta) långpannekaka, lite mazarinliknande... så enkel att göra å e klar på 30 min... Tror det blir jättegott att göra som små bakelser med vispad grädde å bär...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Smält smöret och vispa sedan i mjölk, bittermandelolja och äggen. Vispa bara så det blandas.
  3. Blanda socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunken och rör ihop det med äggblandningen.
  4. Smaka av smeten och ha i mer bittermandelolja om det behövs. Men var försiktig så det inte blir för mycket.
  5. Smörj och bröa en långpanna och häll sedan i smeten.
  6. Grädda i 15-20 min.
  7. Låt kakan svalna lite.
  8. Blanda vatten och florsocker tunt och pensla sedan kakan med det.
  9. Skär sedan i lagom stora rutor.
  10. Ät och njut!

Kommentarer (6)

  • mattjejen 28 juli 2009

    Bakade en omgång Skogshuggare åt min goa "gumma" i Sthlm och gjorde bakelser åt oss. Mmm va det va gott! Perfekt att göra en stor tårta av den också, bara att ta på grädde och bär eller vad man vill ha på...

  • sikaal 16 augusti 2009

    Det var kul med detta receptet! Jag hade sällskap med en kille "i tidernas begynnelse", det var vad hans hans mamma bakade jämt, (kanske inte bittermandel, kan inte minnas) det gick åtminstones halva långpannan när vi kom igång! :-D

  • mattjejen 29 november 2009

    Bakade dom här igår men böt ut bittermandeloljan mot 2 påsar saffran som jag stötte i mortel med lite strösocker å hällde i de smälta smöret... sen hade jag i lite kanel i sockerglasyren som man penslar på när kakan e klar... Det blev en saftig å god saffranskaka =)

  • margitkallgren 15 maj 2011

    Om jag ska baka den här kakan som jag tror är god skulle jag inte ta så många droppar som i receptet. Har en erfarenhet att det lätt blir för stark smak av bittermandeloljan. Mvh Margit

  • Cassiopeya 21 april 2012

    Tack för ett bra recept! Lätt och gott precis som det ska vara. Har ätit kakan utan ngn garnering alls, funkar superbra till kaffe. Påminner lite om mandelkubb som är en favorit;) Ska testa senare att lägga en klick grädde och lite bär på, tror nog att det blir supergott också!

  • mattjejen 16 maj 2014

    Jag brukar alltid ta mer än 16 dr bittermandelolja för jag tycker inte att den smakar så mkt som den gjorde förr... dom måste ha gjort om receptet. Man kan aäkert ta bittermandelarom oxå men vet inte hur mkt så då måste man va jätteförsiktig så det inte blir för mkt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.