Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skomakarlåda

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

på lövbiff

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med potatismoset Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 min. Häll av vattnet. Mosa potatisen med potatisstöt eller elvisp. Värm mjölken. Blanda moset med varm mjölk och smör och vispa det fluffigt. Smaka av med salt och peppar.
  2. Köttet: Strimla baconet. Skölj och strimla purjolöken. Fräs bacon och purjolök i smör. Ta upp och håll varmt. Stek biffarna i smör. Smöret ska vara brunt när biffarna läggs i. Stek 2-3 min på varje sida, beroende på om du vill ha dem röda inuti eller genomstekta. Vispa ur pannan med lite vatten om du vill ha sky. Servera biffarna med bacon och lökfräs och potatismos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.