Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skomakarlåda om hösten

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gärna kantareller eller "trattisar"

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skiva potatis och selleri. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 minuter. Strimla purjolöken och fräs den mjuk i smöret. Häll av potatisvattnet och mosa med en stöt direkt i kastrullen. Rör ner purjolöken och lite mjölk i taget. Krydda med salt och peppar. Rör moset luftigt. Dela svampen och fräs den i smör några minuter. Krydda med salt, peppar och persilja. Dela baconskivorna i halvor och stek dem knapriga. Låt dem rinna av på hushållspapper. Krydda köttet med salt och peppar och stek det i smör ca 2 minuter på varje sida. Servera köttet på moset med svamp och bacon till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.