Jättegott som mellanmål eller kvällsmat. Det som blir över stoppar jag i kylskåpet och avnjuter vid senare tillfälle!! Brukar mot slutet göra lite mindre skrabbelucker som barnen älskar att äta!
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Dessa är sååå enkla att "sno ihop" när man plötsligt får fikafrämmande och de är försvinnande goda. Fast jag brukar strö över lite strösocker när jag lägger upp de färdiga på serveringsfatet, då blir de ännu festligare. ;-)
Jättegoda! Perfekt smulfritt fika till barn.
Tänk att det finns fler som vet vad skrabelucker är...mamma gjorde alltid sådana till oss som barn och jag gör det till mina barn - de älskar det. Gott när de är nylagade med smör, ost och marmelad.
Jag trodde de hetter krabbelurer? Eller det är lokalt? Eller ett helt annat namn för att det är vanlijsocker i min variant? Strunt samma - goda är de i alla fall!
Hejsan!! Själv har jag lagt ut ett liknande recept men mina heter Sabbledabbler men man doppar dem i socker. Alla som smakar dem tycker att de är jättegoda...Ha det...
De skrabbelurer jag gör ser inte alls ut så. De är friterade degbollar som rullars i strösocker när de är varma. Äts till jul. De är verkligen supergoda, påminner om munkar i smaken. Har ett gammalt recept jag hittat på dessa skrabbelurer. Ha det!!
tror nog de heter krabbelurer. iaf om de görs enligt detta recept
Jättegott. Påminner om när jag var barn och mamma gjorde skrabbelucker när vi skulle fika. Men då var dom vända i socker.
Märker att det finns olika namn på detta recept :-) Såhär har jag ätit dem sedan jag var liten och med detta namn. Men det är väl roligt att samma recept ändå kan varieras så mycket, alla gör lite olika och lägger till alt. tar bort :-)
Gjorde dem just med blåbär i. Supergott!
Har också hört krabelurer tidigare... men det kanske är så att kärt barn har många namn... ;)
Fantastiskt! När jag var ett litet barn på 70-talet samlades alla barn i sommarstugeområdet och åt skrabbeluckor som mamma stekt till oss.Det gick åt mååånga:o). Trodde inte receptet existerade mer än där. Under alla år jag bjudit barn på detta och aldrig har någon testat eller hört om dessa tidigare. När jag stekt dem så strör jag på lite strösocker, det är riktigt gott! Grattis alla nya skrabbeluckätare!!
Åh, va roligt! Dom där har jag ätit sen jag var liten, min mamma fick receptet från sin mamma. Men dom kallar dom för "jomsplättar". Vi vänder dom alltid i strösocker och kanel.....mums!
Prova med en klick smör och lite lönnsirap på, servera med stekt bacon= Amerikanska pannkakor (antar att våra förfäder tog med sig godsakerna över atlanten ;-) )
Åhh vad roligt att jag hittade detta recept! Min kompis mamma gjorde ofta sådana till oss när vi var små. Vi kallar dom också för krabbelurer som flera tidigare skrivit.
Därifrån jag kommer kallas dessa till "glödhoppor" :)
Åh så kul att se dessa igen! Min mamma gjorde också såna till oss när vi var barn, men hon gjorde sina i plättlaggen och kallade dem för "plättekakor". Inte så fantasifullt kanske, men det var ju precis vad det var ;-) Vi hade förresten också strösocker på... mums...
Jag blev också bjuden på dessa som barn på 80 talet. Då hade vi stekta äpplebitar i smeten, gräddade dom i ett sånt bulligt plättlägg, samt vände dom i socker. Så dom blev som minimunkar typ. Supergott!! Vi kallade dom också för krabbelurer.
Vi åt också dessa som barn på 80-talet, men hos oss hette de Krabbelurer :)
Hade aldrig ätit såna innan jag träffade min man -91. Min svärmor bjöd på såna, gör än idag, hon kallar dom för "smällskitar". // Pernilla
hihi älskar namnet! Aldrig hört innan och nog aldrig ätit heller. Men nu är de dags att prova! Mvh Sara
Min mamma gjorde också de här till oss när vi var barn och det har jag gjort i alla tider till mina barn som mellanmål. Men i Österbotten där jag kommer ifrån kallades de för kyssar. Mormor gjorde de alltid om hon fick "surnad" grädde över, själv gör jag dem oftast på youghurt , kesella eller fil. Gott !
Idag har jag testat dem! Dock föll de mig inte riktigt i smaken, var nog lite för sött. Men älskar "munk"doften som spred sig i hela lägenheten när jag stekte dem. Kan ändå hälsa från mina två katter som var snabba på att snappa åt sig var sin medan jag vände bort blicken ett ögonblick. De har smaskat ordentligt =P
fy f*n vad gott. detta kommer definitivt göras om.
Och hos oss heter dessa godbitar "blaffsekakor" Min farmor gjorde ofta dem och mamma också förståss. Nä nu måste jag nog gå och vispa ihop denna smet så får det bli vårt mellis idag.
Har provat dom här idag och dom var supergoda tyckte både jag och barnen,kommer definitivt att göra dom igen :)
supergott! nu har vi provat det här receptet och det är verkligen ett jättebra mellanmål! barnen älskar det.
Det var gott. Lite väl sött bara. Minskade ändå sockret till hälften. Ska nog ta en halv deciliter nästa gång :) Daniel
Vi hade ännu ett namn på dem. "Kyss mej i arslebullar"