Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skurna krimkakor

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Receptet på dessa läckra kakor kommer från en engelsk deckarbok som jag tyvärr glömt namnet på. Huvudpersonen drev en catering och den spännande handlingen blandades upp med recept då och då. Jag har testad några och de är riktigt bra! Namnet "krimkakor" har ju förstås med boken handling att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mörbotten: Blanda de tre ingredienserna till en smulig massa. Smörj ett bakplåtspappersklädd plåt och häll ut smuldegen jämt över pappret. Tryck ut degen. Plåten behöver inte vara täckt av mörbottnen utan tryck ut så den blir lagom tunn. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.
  3. Fördela nötterna eller mandeln över bottnen.
  4. Täcke: Vispa ägg och farinsocker riktigt pösigt. Tillsätt vaniljsocker. Blanda salt, bakpulver och mjöl och rör ner i blandningen. Bred ut den jämt över nötterna.
  5. Fördela chokladen över ytan och grädda i ca 20 minuter.
  6. Låt svalna någon minut och skär sedan ut ca 35 kakor med vass kniv.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • TweetyPie 5 april 2008

    Riktigt goda!!

  • Bagarbabe 14 augusti 2008

    Jag har tagit hur många recept som helst av dig nu! En riktig guldgruva du har här! :D

  • Tutish 1 juni 2009

    Hur goda som helst! Nästan lite amerikanskt över det hela..

  • Okänd 15 maj 2010

    Jag älskar dessa kakor! Mina favoriter på hela sidan. Dock minskr jag lite på sockermängden i degen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.