- Serverar: 6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
den är helt suverän god
Instruktioner
- Smält smöret och rör ner socker och ägg.
- Blanda kakao, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ner blandningen i kastrullen och bred ut den i långpanna med bakpapper. Grädda i 175 grader i 15–20 minuter.
- Blanda grädde, socker, sirap och blockchoklad i en gryta. Koka under omrörning i 15–20 minuter. Tag av kastrullen och vispa i smöret i grytan i bitar.
- Bred smeten över kakan. Låt kakan stå över natten
Publicerat den
14 april 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Här kommer receptet jag lovade. /Hälsn Pia
Den här bjöd min mor på i påskas - och kan bara hålla med om att den är smarrig. Mer som godis än kaka! Namnet har inget med påsk att göra - den ska bakas på onsdag och skäras på torsdag - fyndigt, va?!
Vilken underbar kaka. Jag hade ingen choklad hemma men det gick bra med kakao oxå. Jag strödde rostad kokos över, det blev kanon. Nästa gång tror jag att jag rostar lite nötkross. Mmmmmmmmm
denna kaka är verkligen supergod. testa att blanda i nån tsk snabbkaffe i glasyren!