Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skärtorsdagskaka

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

den är helt suverän god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och rör ner socker och ägg.
  2. Blanda kakao, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ner blandningen i kastrullen och bred ut den i långpanna med bakpapper. Grädda i 175 grader i 15–20 minuter.
  3. Blanda grädde, socker, sirap och blockchoklad i en gryta. Koka under omrörning i 15–20 minuter. Tag av kastrullen och vispa i smöret i grytan i bitar.
  4. Bred smeten över kakan. Låt kakan stå över natten

Kommentarer (4)

  • pialen 10 februari 2009

    Hej! Här kommer receptet jag lovade. /Hälsn Pia

  • frucaos 22 april 2009

    Den här bjöd min mor på i påskas - och kan bara hålla med om att den är smarrig. Mer som godis än kaka! Namnet har inget med påsk att göra - den ska bakas på onsdag och skäras på torsdag - fyndigt, va?!

  • monicawassen 3 juni 2009

    Vilken underbar kaka. Jag hade ingen choklad hemma men det gick bra med kakao oxå. Jag strödde rostad kokos över, det blev kanon. Nästa gång tror jag att jag rostar lite nötkross. Mmmmmmmmm

  • Shoutoutloud 28 oktober 2010

    denna kaka är verkligen supergod. testa att blanda i nån tsk snabbkaffe i glasyren!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.