Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Slät sötpotatissoppa med limabönor

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Mina recept innehåller ofta ganska blandade ingredienser, så det är svårt med rubriksättningen. Hade lika gärna kunnat heta "kaneldoftande sötpotatissoppa med broccoli"... Himla god är den i vilket fall som helst! Och just det, jag ber om ursäkt för de något oprecisa måttangivelserna - det beror på att jag själv är en sådan person som aldrig följer recept till punkt och pricka, utan smakar av konstant och tar mer av sånt jag gillar osv. Det är alltså min rekommendation till de som försöker följa mina recept!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala sötpotatisen och skär den i ganska små bitar (mindre bitar – färdigkokt snabbare). Skala och hacka löken. Fräs sötpotatis och lök i lite rapsolja i en kastrull, några minuter. Dela broccolin i några bitar och lägg i dem nu om du använder färsk broccoli.
  2. Häll på vatten så det täcker och lite till. Lös upp buljongtärningen i ”soppan” och låt koka i ca 10 min, tills sötpotatisen blivit mjuk. Häll i bönorna (låt de ligga i en stund om de är frysta, så de tinar upp). Lägg även i broccolin nu om du har färdigkokt/fryst broccoli.
  3. Mixa soppan så den blir slät och fin. Häll tillbaka soppan i kastrullen om du inte använde stavmixer. Späd till önskad konsistens med vatten och turkisk yoghurt (jag föredrar den ganska tjock och matig – Mannerström skulle nog snarare kalla den för puré ...).
  4. Droppa i en skvätt vitvinsvinäger - se upp så det inte blir för mycket! Krydda med chilipeppar och kanel i önskad mängd. Värm på soppan igen och servera den sedan med en brödbit.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.