Slabang

Jättegod rulltårta!

Betyg (2 röster)
Slabang

Gör så här

Vispa ihop ägg och socker poröst.
Sätt i övriga ingredienser och blanda försiktigt.
Grädda i 250° ca 5 minuter.

Låt rulltårtan kallna under en fuktig handduk.
Blanda ihop smörkrämen och bred den tunt över den kalla kakan.

Till marsipanlagret river man mandelmassa, blandar ned florsockret, färgar massan med karamellfärg till önskad kulör och kavlar ut den till samma storlek som kakan. Lägg ut den över smörkrämen.

Vispa grädden och bred den över mandelmassan, bananerna läggs hela (skalade förstås) längs ena långsidan ovanpå grädden. Man kan även skiva bananerna om man hellre vill det.

Rulla ihop och skär till tjocka bakelser, så tjocka bitar man själv vill ha.

OBS! Ska ej rullas i flera lager som rulltårta utan bara rullas ihop runt grädd- och bananfyllningen.

Hoppas det smakar *slurp* :)

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Ägg, Strösocker, Potatismjöl, vete, Kakao, Bakpulver, Smör, Florsocker, äggulor, Vanilinsocker, mandelmassa: (om man vill göra den själv annars köper man grön marsipan som man använder till prinsesstårtor), Mandelmassa, Florsocker, Karamellfärg, Vispgrädde, Bananer
Visningar:
15020
Sparat:
376

LIKNANDE RECEPT

Slabang recept
Nötslabang
av Queenie
över 2 månader
Slabang
över 2 månader
Norrländsk slab
av Queenie
över 2 månader
Nötslabang
av lennali
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.