Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Släta bullar till semlor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 35-40 portioner
Skriv ut

Kanon recept på en mycket smidig och lättarbetad deg,jag lovar att den Inte blir lika kladdig som vanlig bulldeg.

Ingredienser

Instruktioner

Häll i nästan allt mjölet (spara några dl att hälla i i slutet + till utbak)i assistenten.Tillsätt socker,salt ,hjorthornssalt, det rumsvarma smöret och smulad jäst. Kör assistenten några minuter så det blandar sig. Tillsätt äggen och kör runt någon minut. Värm under tiden mjölken till 37 grader och slå den över mjölblandningen medan maskinen går. Arbeta ihop till en smidig deg,tillsätt ev.det sista mjölet. Låt jäsa övertäckt ca.45 minuter. Ta upp degen och knåda ihop den. Dela degen i ca 35-40 bitar (ca 55g/bulle)och rulla släta. Låt jäsa på övertäckt plåt ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter,225grader.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lenajeanette 22 februari 2009

    Mycket bra recept på semelbullar, bullarna blir luftiga o spröda av hjorthornssaltet. Degen var verkligen lättarbetad.

  • ingsa 1 april 2013

    Hej! Tack för receptet. Vilken härlig deg att arbeta med och goda blev dom. Mvh Inger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.