Rulader som fylls med en len rosa fyllning och serveras med en supergod sås. Lyxigare kan det inte bli!
Instruktioner
- Skölj fiskfiléerna. Lägg lax i en matberedare och finfördela den. Tillsätt salt, peppar, ägg och späd med grädde. Kör i matberedaren tills färsen är slät.
- Sås:
Blanda vitt vin, finhackad schalottenlök, vatten och vitvinsvinäger i en traktörpanna och koka till en fjärdedel av vätskan återstår. Blanda i grädde. Koka i 2 minuter. Blanda i smöret, lite i taget under kraftig vispning. Låt vila på lägsta värme.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg fiskfiléerna på en skärbräda. Salta och peppra. Bred ut färsen, ca 2 msk på varje filé. Rulla ihop filéerna från huvudsidan så att stjärtbiten kommer ytterst. Lägg rullarna i en ugnsform. Sjud fisken i 7-10 minuter i ugnen tills fisken är vit och ogenomskinlig. Ta upp fisken och lägg den på ett fat.
- Smaksätt såsen med salt, peppar och citronsaft före servering. Garnera fiskruladerna med laxrom och dill. Servera med nykokt grön sparris och potatis.
Publicerat den
13 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar