Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Slaktarns söndagsstek

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En bit tunn nötbringa eller kållapp kan bli en fin rullstek. Fyllningen av lök, persilja och basilika ger steken extra fin smak. Skulle inte alltsammans gå åt på en gång smakar steken minst lika bra kall. De små syltade gurkorna tror jag heter cornichons idag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg köttet på en skärbräda och bred på matfettet. Hacka löken mycket fint och strö salt, lök, persilja och kryddor över köttet. Rulla ihop så hårt som möjligt och bind om hela rullen med ett snöre.
  2. Bryn steken väl i matfett. Strö på salt och peppar och späd med buljong. Låt steka ca 2 timmar på svag värme.
  3. Skala potatisarna och skär dem i strimlor som till pommes frites och låt dem steka med den sista halvtimmen. Servera syltade gurkor/cornichons och stekskyn till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.