Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jättegod smörgåsgurka!

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 3-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En mycket lättlagad och god smörgåsgurka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda socker och salt, senapsfrö och ättika. Rör ihop det en liten stund. Skölj och borsta gurkorna noggrant och skär i skivor. Lägg ner lite skivor i taget i blandningen och rör om försiktigt och låt stå mellan gångerna så att gurkan vätskar sig.
  2. Fortsätt tills alla skivor är i blandningen. Låt stå svalt några timmar och rör då och då, framför allt i botten på kärlet tills allt sockret löst sig. Ha på burkar och varva med krondill och några pepparrotsslantar för hållbarhetens skull.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • vanillalover 4 september 2008

    Goda om än lite för starka för vår smak. Gillar dem lite sötare /Marie

  • susanne62 11 september 2011

    detta gurkrecept var hur goa som helst lagom sting på allt, inte för söta eller salta. detta kommer jag göra flera gånger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.